Anne Janssen

Deel op social media

Wat is de snelste weg naar Oostenrijk?

Wanneer je vanuit België gaat rijden in Oostenrijk, wil je natuurlijk weten wat de snelste route is. Je hebt geen zin om in de file te staan of lang vast te staan bij een drukke grensovergang. Ook wil je rekening houden met geplande wegwerkzaamheden en verwachte drukte op bepaalde wegen. Op deze pagina lees je alles over het bepalen van de snelste route naar Oostenrijk.

 

Hoe kan ik het beste mijn route naar Oostenrijk bepalen?

Natuurlijk hangt de beste route altijd af van het punt waar je begint en je eindbestemming. Maar waar je ook heen rijdt, wanneer je je route plant naar Oostenrijk, kan je altijd controleren welke verwachte verkeersdrukte je mogelijk gaat tegenkomen. Ook kan je checken op welke wegen er oponthoud is vanwege wegwerkzaamheden en afgesloten wegen of tunnels. Het kan je behoorlijk wat tijd besparen wanneer je tijdens het plannen van de route rekening houdt met deze factoren.

 

Verschillende soorten routes

Zoals hierboven al genoemd werd, hangt de beste route naar Oostenrijk af van een aantal factoren. Wij hebben hieronder verschillende soorten routes voor je op een rijtje gezet.

 

Beste route richting het westen

Rijd je in de richting van Vorarlberg. Rijd dan niet via München, maar via Ulm en Memmingen naar de grensovergang bij Bregenz. Deze route is handig wanneer je naar skigebieden als St. Anton am Arlberg, Montafon en Kleinwalsertal rijdt. Rijd je naar wintersportgebieden zoals Ehrwald, Serfaus, Nauders en Ischgl? Ga dan bij Füssen de grens over. Houd er wel rekening mee dat je, wanneer je deze route rijdt, gebruik maakt van de Fernpass, waar het vooral op zaterdagen erg druk kan zijn.

 

Beste richting Tirol en Salzburgerland

Oostenrijk is een land waar veel mensen naar toe gaan voor wintersport. Wil je rijden naar de  skigebieden in Tirol? Rijd dan via München en ga de grens over bij Kufstein. Zo bereik je wintersportgebieden als Kirchberg, Westendorf en Wildkogel het meest snel.

Wil je naar het Salzburgerland? Rijd dan eerst via München en ga vervolgens de grens over bij Salzburg. Je kunt op deze manier snel rijden naar de skigebieden Flachau en Maria Alm.

 

De beste route in Duitsland

In Duitsland zijn er drie routes die je kunt rijden:

  1. Rechtsrheinische route. Je rijdt dan via Köln (A3), Frankfurt (A3), Wurzburg (A3) en München (A8) (of Ulm, A7).
  2. De Linksrheinische route. Je rijdt dan via Koblenz (A61), Karlsruhe (A6), Stuttgart (A8), Ulm (A8) en München (A8) (of Memmingen Kempten, A7).
  3. De Sauerlandroute. Je rijdt dan via Dortmund, Frankfurt en München (of Ulm). Deze route wordt wel afgeraden wanneer het slecht weer is.

 

Wegwerkzaamheden

Houd rekening met Baustellen (wegwerkzaamheden)! Het wordt sowieso aangeraden om de verkeersinformatie en actuele files goed in de gaten te houden terwijl je aan het rijden bent. Dit kan via de Oostenrijkse ANWB (www.oeamtc.at) en via de lokale radiozenders. Op dit moment zijn er werkzaamheden op de A3 bij Frankfurt en op de A99 bij München.

 

Je reistijd verkorten doe je zo!

Natuurlijk heb je het niet altijd zelf in de hand hoe snel of hoe langzaam jouw reis verloopt, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om je reis zo optimaal mogelijk te plannen. De volgende tips kunnen je helpen met het vinden van de snelste route:

  • Rijd ’s nachts. Ben jij goed in ’s nachts rijden en weet je zeker dat dit veilig is voor jou en de inzittenden in de auto waarin je rijdt? Dan is dit een goede tip, want ’s nachts is het aanzienlijk rustiger op de weg.
  • Rijd ’s avonds en overnacht ergens. Je kunt ook gaan rijden wanneer de ergste drukte op de wegen achter de rug is, om vervolgens ergens te overnachten en vroeg weer op pad te gaan. Het is in dit soort gevallen slim om pas te gaan overnachten wanneer je drukte knooppunten gehad hebt, zodat je overdag niet meer langs deze punten hoeft te rijden.
  • Gebruik een goede routeplanner. Goede routeplanners houden in hun geplande route rekening met wegwerkzaamheden in Oostenrijk en drukte op de weg. Deze planners maken gebruik van actuele file informatie kunnen zelfs tussentijds je route aanpassen wanneer er opeens verkeersdrukte is op jouw route.

 

Het aanschaffen van een vignet voor Oostenrijk

Je kunt je reis aanzienlijk verkorten door goed voorbereid te zijn. Op de Oostenrijkse snelwegen geldt een vignetplicht. Dit houdt in dat je in het bezit moet zijn van een wegenvignet wanneer je gebruik maakt van het wegennetwerk in dit land. Je kunt kiezen uit een tolsticker of een digitaal autovignet. Dit autobahnvignet kan je gewoon aanvragen op onze website. Plaats je je bestelling voor 16.00 uur? Dan zorgen wij dat deze dezelfde dag nog wordt verzonden. Bij ons is je bestelde autovignette meteen geldig en dus kan je direct vertrekken richting jouw vakantiebestemming. Let op: voor specifieke toltrajecten heb je ook nog een extra vignet nodig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de Karawankentunnel of de Tauerntunnel. Je moet hier apart tol betalen middels een tolvignet. Ook deze vignetten zijn verkrijgbaar op onze website.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen