Anne Janssen

Deel op social media

Waarom je het beste met de auto naar Oostenrijk kan gaan

Veel mensen kiezen ervoor om in de vakantie met de auto naar Oostenrijk te reizen. Het land is mooi en heeft veel te bieden. Bovendien is ook het wegennetwerk uitgebreid en goed, waardoor een autovakantie naar Oostenrijk erg aangenaam is. De keuze om dit land door middel van een autovakantie te ontdekken is dus heel logisch. Op deze pagina vertellen we je meer over het reizen naar en door Oostenrijk, het landschap, de verschillende vakantieseizoenen en leuke hotspots.

 

Het landschap in Oostenrijk

Oostenrijk heeft een heel afwisselend landschap. Je vindt er hoge bergen en gebieden die zich in de winter ontzettend goed lenen voor wintersport. Ook vindt je er mooie dalen, weides en meren waar het in de zomer goed vertoeven is. Dit maakt dit land niet alleen geschikt voor een zomervakantie, maar ook voor een autovakantie in de winter. Het afwisselende landschap zorgt er ook voor dat je verschillende klimaten en weersomstandigheden vindt in dit land. In de Alpen heerst bijvoorbeeld een hooggebergteklimaat, maar in Zuid-Tirol kunnen de temperaturen in de zomer zeer hoog oplopen.

 

Oostenrijk in de zomer

Oostenrijk is een mooi land voor een fijne gezinsvakantie in de zomer. Je kunt kiezen uit diverse regio’s, zoals Tirol, Vorarlberg, Karinthië of het Salzburger Land. De landschappen in deze regio’s zijn heel uiteenlopend. Van hoge bergtoppen tot lagergelegen gebieden waar de temperaturen in de zomer hoog kunnen oplopen. Tijdens je autovakantie door Oostenrijk kan je er ook voor kiezen om een rondreis te maken, om zo meer van het land te zien.

 

De leukste hotspots in Oostenrijk

Er zijn heel veel plekken die de moeite van het bezoeken waard zijn in Oostenrijk. Natuurlijk zijn de Oostenrijkse Alpen prachtig, zowel in de zomer als in de winter. Tijdens de wintermaanden kan je hier uitstekend wintersporten en in de zomer kan je hier mooie bergwandelingen maken. Een andere hotspot is de hoofdstad Wenen, waar je niet alleen mooie architectuur en een gezellige sfeer vindt, maar waar je ook voor diverse bezienswaardigheden terecht kunt, zoals mooie musea over bijvoorbeeld Mozart en Beethoven.

 

Vignet aanvragen voor Oostenrijk

Om gebruik te mogen maken van de snelwegen in dit land, heb je een vignet voor Oostenrijk nodig. Dit wegenvignet bestaat in een stickervorm, maar op onze website kan je ook de digitale variant bestellen waardoor je geen sticker op de voorruit van je wagen hoeft te plakken. Met dit vignet heb je toegang tot vrijwel alle delen van de Oostenrijkse autobahn, met uitzondering van specifieke toltrajecten, zoals tunnels. Je kunt jouw autobahnvignet bestellen op onze website. Plaats je vandaag voor 16.00 uur je bestelling? Dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen