Digitaal Vignet Oostenrijk

Digitaal Vignet Oostenrijk

Digitaal Vignet Oostenrijk - Zonder Wachttijd

Start hieronder eenvoudig je aanvraag.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Auto – 2 maanden vignet37.95 X
Motor – 2 maanden vignet19.95 X
* Direct geleverd

Bestellingen die na 22:00 worden geplaatst worden de volgende ochtend om 07:00 behandeld.

Vignet Oostenrijk – Direct Geldig Zonder Wachttijd

Op deze pagina informeren we je over de Oostenrijkse digitale vignetten en hoe je die best aanvraagt. Hou je het graag gemakkelijk? Via ons systeem weet je na enkele muisklikken meteen welk vignet voor jou het meest geschikt is. 

Onze dienst is gericht op Belgische consumenten die een digitaal vignet voor Oostenrijk willen met een directe geldigheid zonder de reguliere 18 dagen wachttijd. Wil je zelf als consument een vignet kopen bij de Asfinag, dan dien je rekening te houden met een wachttijd van 18 dagen. Bij ons geldt die wachttijd dus niet: je kunt zelfs vandaag nog gebruik maken van het digitale vignet.

Wil je een vignet met directe geldigheid? Dan kun je dit ook via onze tool en ons bestelformulier doen. We laten je ook netjes zien welke prijs wij rekenenen om jou een vignet dat direct geldig is te kunnen leveren.

Waar is een vignet verplicht?

Voor voertuigen met een massa tot 3.500 kg is een wegenvignet verplicht op alle Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S). Als chauffeur kan je kiezen tussen een digitaal vignet en een traditionele sticker om op je voorruit te kleven. Het digitaal vignet wordt trouwens ook wel e-vignet genoemd.

Ook voor voertuigen met een massa hoger dan 3.500 kg geldt er tolplicht. Het gaat hier bijvoorbeeld om autobussen, vrachtwagens en grote campers. Deze chauffeurs kunnen hun vignet niet zomaar aankopen, maar moeten dit regelen via een zogenaamde GO-box, een soort kastje. Hierover lees je hieronder meer.

Ter info: sinds 2019 geldt er op sommige delen van het Oostenrijkse netwerk van snelwegen geen tolplicht meer. Op de meeste trajecten blijft dat wel het geval, maar de overheid heeft enkele uitzonderingen voorzien. Hou daar echter maar niet te veel rekening mee. Je belandt immers zo goed als zeker op een snelweg met tolplicht!  

Op onderstaande kaart kan je alle Oostenrijkse tolwegen bekijken:

Tolwegen Oostenrijk

Soorten Oostenrijkse vignetten en kosten

Welk tolvignet heb jij in Oostenrijk nodig? Dat hangt af van hoe lang je er wilt gebruik maken van de wegen en autosnelwegen en in welke categorie jouw voertuig valt.

Hoe lang heb je een tolvignet nodig?

In Oostenrijk koop je geen wegenvignet dat geldt voor een aantal kilometers. Je koopt er wel een vignet voor een bepaalde tijdsduur. Zo zijn er vignetten te koop voor 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Aan jou de keuze…

Allereerst: hoe lang en hoe vaak reis je naar Oostenrijk? Als je één keer per jaar een week op wintersport gaat, dan koop je best een 10-daags vignet. En ga je twee keer per jaar skiën, dan zijn twee 10-daagse vignetten nog steeds het voordeligst.

Of ten tweede: rijd je langer dan 20 dagen op Oostenrijkse wegen? Dan bestel je best een Autobahnvignet voor 2 maanden. Reis je per auto of ander voertuig meerdere keren per jaar naar Oostenrijk? Dan koop je best een Oostenrijk vignet van een jaar. Dit jaarvignet geldt trouwens gedurende een kalenderjaar, inclusief de maand ervoor (december) en de maand erna (januari). Het vignet is dus eigenlijk 14 maanden geldig, bijvoorbeeld van 1 december 2020 tot 31 januari 2022.

Moeilijk om te kiezen? Maak dan gebruik van ons systeem en bereken heel eenvoudig hoeveel dagen je nodig hebt. Zo weet je meteen welk vignet je het best aanschaft.

Voor welk voertuig heb je een tolvignet nodig?

Er zijn twee groepen voertuigen waarvoor je een tolvignet moet kopen, namelijk motoren en motorvoertuigen met een massa tot 3.500 kg. Hoe dan ook: je hebt voor elk voertuig slechts één vignet nog. Niet onbelangrijk: voor motoren geldt er een lager tarief en voor een caravan of aanhangwagen heb je geen apart vignet nodig.

E-Vignet - Geen Wachttijd 

Koop je vignet bij ons en een topservice wordt je absoluut gegarandeerd. Bovendien gaat je gekochte e-vignet meteen in zonder de ondertussen al beruchte 18 dagen wachttijd. Je betaalt bij ons een service-fee die bovenop de reguliere Asfinag-vignetprijs komt. Op die manier kunnen wij het bestelde digitale vignet met directe geldigheid aan jou bezorgen. U leest wellicht graag het volgende resultaat hiervan, want dat is dat je vandaag al direct kunt en mag rijden. Bij ons zijn wachttijden verleden tijd!

Waar kan je het vignet Oostenrijk kopen?

Je kan het wegenvignet voor Oostenrijk online kopen bij de snelwegbeheerder in het land zelf. Of je kan terecht op een beperkt aantal plekken rond de grensovergangen. Of … je kan je sticker of e-vignet ook heel vlotjes en vooral veilig bestellen door ons opdracht te geven dit voor je te doen bij de Asfinag. Over die mogelijkheden lees je verderop alles. 

Makkelijk online bij vignetoostenrijk.be

Op zoek naar een digitaal vignet voor Oostenrijk met directe geldigheid? Gebruik dan onze service. Een service specifiek bedoeld voor klanten die een vignet willen zonder wachttijd van 18 dagen. Je vignet is bij ons wel iets duurder dan op de Oostenrijkse website, maar je blijft wel bespaard van de daar gestelde wachttijd.

Tevens krijg je het vignet per mail geleverd incl bewijs van registratie, 100% officieel dus. Waarom dan via ons aanvragen? Ons hele bestelproces is eenvoudig én in het Nederlands. Je vult je gegevens in en rekent af. Punt. Alles wordt voor je geregeld.

Je merkt het: het kleinste kind kan bij wijze van spreken je vignet aanvragen. En hebben we jouw aanvraag en betaling ontvangen, dan begint ons werk.

  1. Wil je een e-vignet? Bezorg ons dan je kenteken en enkele persoonlijke gegevens. Is alles OK? Dan sta je automatisch bij de Oostenrijkse tolinstantie digitaal geregistreerd als bezitter van het e-vignet. Niets houdt je dan nog tegen om over de Oostenrijkse wegen te rijden.
  1. Heb je liever de traditionele papieren sticker? Stop dan onderweg bij een tankstation of de grensovergang en koop het vignet daar. 

De kostprijs voor het tolvignet Oostenrijk is bij ons altijd inclusief de aanvraag, afhandeling en registratie. Je betaalt veilig en snel online met Bancontact, Paypal en een kredietkaart. Kan het nog gemakkelijker? Ga op reis zonder kopzorgen!

Prijzen van een Digitaal Vignet Voor Oostenrijk

Type voertuig Geldigheidsduur vignet Prijs Asfinag Service fee Totaalprijs
Auto 10-dagen vignet 9.90€ 9.05€ 18.95€
2-maanden vignet 29.00€ 8.95€ 37.95€
jaarvignet 96.40€ 8.95€ 105.35€
Motor 10-dagen vignet 5.80€ 4.15€ 9.95€
2-maanden vignet 14.50€ 8.45€ 22.95€
jaarvignet 38.20€ 9.95€ 48.15€

Digitale Trajecttol Prijzen

Type voertuig Geldigheidsduur vignet Prijs Asfinag Service fee Totaalprijs
A13 Brenner-snelweg 1 rit 11.00€ 4.00€ 15.00€
A10 Tauern-snelweg 1 rit 13.50€ 4.00€ 17.50€
S16 Arlberg-autoweg 1 rit 11.50€ 5.00€ 16.50€
A11 Karawanken-snelweg - rijrichting zuid 1 rit 7.80€ 4.00€ 11.80€
A9 Pyhrn-snelweg - Bosruck en Gleinalm 1 rit 17.00€ 4.95€ 21.95€
A9 Pyhrn-snelweg - Bosruck  1 rit 10.00€ 5.95€ 15.95€
B A9 Pyhrn-snelweg - Gleinalm 1 rit 6.00€ 3.95€ 9.95€

Onderweg: tijdverlies

Uiteraard kan je het tolvignet voor Oostenrijk onderweg kopen. Je kan hiervoor terecht bij sommige grensovergangen, bij veel tank- en tolstations en zelfs in postkantoren. Knelpunt? Deze zaken zijn niet altijd open en je moet een geldige betaalkaart hebben om je vignet te kopen. Bovendien verlies je tijd, want je bent er wellicht niet de enige klant. Geen zin om te wachten en om in de rij te staan en kostbare vakantietijd te verliezen? Regel dan alles thuis op voorhand.

Bij de VAB

De VAB kan bijna alles regelen voor autoreizigers. Zo kan je er ook een tolsticker voor Oostenrijk kopen. Het gaat dan wel enkel en alleen om de sticker. Het handige digitale e-vignet kan je bij de VAB immers niet kopen.

De Asfinag Webshop – Enkel Bij Vertrek Later Dan 18 dagen

Je kunt als consument gebruik maken van de Asfinag webshop met een inachtneming van de wachttijd van 18 dagen. Ga jij over 18 dagen op reis? Bestel dan je digitale vignet via https://shop.asfinag.at/nl/. Wil jij binnen 18 dagen op reis? Bestel je elektronische vignet dan bij ons.

Bijzondere gevallen

Oostenrijk maakt het blijkbaar graag ingewikkeld. Zo mogen bijvoorbeeld niet alle voertuigen met een standaard wegenvignet op alle wegen rijden. Er geldt voor zware voertuigen ook een ander tolsysteem. Bovendien moet je op sommige trajecten, ook al heb je een wegenvignet, extra tol betalen. Op andere trajecten heb je dan weer geen vignet nodig. Wil je de bomen door het bos nog zien? Lees dan zeker verder…

Maak kennis met de GO-Box  

Ken je de Oostenrijkse GO-box al? Als je met een gewone auto rijdt, is dat ook niet nodig. Wie met een motorvoertuig met een massa hoger dan 3.500 kg rijdt, maakt er wel best kennis mee. Deze voertuigen hebben in Oostenrijk immers geen wegenvignet nodig, maar wel deze speciale GO-box. Hiermee betaal je op de tolweg automatisch per afgelegde kilometer. Reis je met een zware camper? Ook dan moet je gebruik maken van de GO-box.

Wij kunnen deze Go-box niet voor je aanvragen.  Waarom niet? Dit systeem komt te weinig voor en bovendien is de werking en de regelgeving errond heel ingewikkeld. Te ingewikkeld zelfs om hier in een paar zinnen uitgelegd te krijgen. Ben je op zoek naar een alternatief? In Oostenrijk kan je ook het uit Scandinavië bekende EasyGo-systeem inzetten voor voertuigen boven de 3.500 kg.

Ken je de ‘Videomautkarte’?

De zogenaamde ‘Videomautkarte’ kan je bij enkele tankstations langs de snelwegen in Oostenrijk kopen. Na je aankoop wordt je kenteken meteen geregistreerd. Resultaat: je geraakt probleemloos door de tolpoorten. Hierbij moeten we wel vermelden dat deze kaart enkel geldig is voor een beperkt aantal trajecten. Bovendien geldt de kaart alleen voor voertuigen smaller dan 2 meter, zonder caravan of aanhanger. Je merkt het al: dit is geen superoplossing!

 ‘Sondernmautstrecken’ vragen extra tol

In Oostenrijk geldt het algemene wegenvignet voor veel trajecten. Toch bestaan er nog aparte gevallen. Voor een aantal hoofdwegen ben je immers verplicht om ook nog eens extra tol te betalen. Denk hierbij aan tunnels of de ‘Sondernmautstrecken’. 

Momenteel gaat het om volgende tunnels:

•    A9 Pyhrn Autobahn, Bosrucktunnel
•    A9 Pyhrn Autobahn, Gleinalmtunnel
•    A10 Tauern Autobahn, Tauerntunnel en Katschbergtunnel
•    A11 Karawanken Autobahn, Karawankentunnel
•    A13 Brenner Autobahn, Brennerpas
•    S16 Arlberg Schnellstraße, Arlbergtunnel

Naast de speciale tunneltol is in bovenstaande tunnels en op de bruggen het algemene wegenvignet officieel niet verplicht. Maar … om er te geraken moet je natuurlijk wel over trajecten waar het tolvignet Oostenrijk wél geldig is! 

Kan je nog volgen? Je koopt dat vignet dus toch best aan. Het speciale vignet voor de bijzondere toltrajecten kan je aanschaffen bij de bekende tolpoortjes. 

In de webshop van de Asfinag kun je als consument pas gebruik maken van de digitale producten met inachtneming van een wachttijd van 18 dagen. Ga jij pas over 18 dagen (of langer) op reis, bestel dan je vignet bij de Asfinag.

Wil jij als particuliere klant binnen binnen 18 dagen vertrekken en heb je een digitaal tolvignet nodig met directe geldigheid? Bestel dan via onze dienst het digitale vignet en het vignet kan direct ingaan.

Bergpassen: extra tol graag!

Behalve de vermelde tunnels bestaan er in Oostenrijk nog wegen waar je ook aparte tol betaalt. Het gaat vooral om bergpassen, die in de winter niet eens berijdbaar zijn.

Enkele voorbeelden op een rijtje: Villacher Alpenstraße Dobratsch, Dachsteinstraße, Gerlitzen Gipfelstrasse, Gerlos Alpenstraße, Felbertauernstraße, Großglockner Hochalpen Straße, Kaunertal Gletscherstrasse, Nockalmstraße, Silvretta Hochalpenstraße, Timmelsjoch Hochalpenstraße, Maltatal Hochalmstraße. Je kan hier de tolvignetten alleen aan de poortjes voldoen.

Een belangrijke tip: zorg dat je op voorhand goed geïnformeerd bent over deze toltrajecten. Er gelden immers speciale regels en beperkingen. Caravans mogen bijvoorbeeld niet over bepaalde passen rijden. En motoren mogen tussen 18 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens niet over de Nockalmstrasse. Opletten is de boodschap!

Wees alert met huurauto’s!

Ga je liever Oostenrijk verkennen met een huurauto dan met je eigen wagen? Let dan goed op. Wanneer je je huurwagen in Oostenrijk zelf huurt, is deze meestal wel voorzien van het nodige wegenvignet. Maar als de huurauto in een ander land staat geregistreerd, is dat vaak niet zo. Dan moet je nog zelf voor het vignet zorgen! Bekijk dus alles goed voor je een voertuig huurt en overleg altijd eerst met de verhuurder ervan. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Controles en boetes

Langs de Oostenrijkse snelwegen krioelt het van de strategisch opgestelde camera’s. Zo controleert de overheid elke wagen op het bezit van een officieel wegenvignet. Ook de politie houdt uiteraard op de baan zelf een oogje in het zeil. De kans om zonder vignet én zonder problemen door Oostenrijk de rijden, is bijna nihil. De controle is zo verregaand dat bijna elke overtreder tegen de lamp loopt.

Loop ook jij tegen de lamp omdat je als eigenaar van een voertuig geen geldig wegenvignet kan voorleggen? Bereid je dan maar voor op een fikse boete die trouwens veel meer kost dan een vignet. Tel er bovendien de extra hoge kosten bij als je niet tijdig betaalt en je zit aan een megabedrag. Aan jou de keuze!

Daarom adviseren wij iedereen om op tijd na te denken over hun reis. Beslis tijdig hoe lang en waar je in Oostenrijk wil zijn en kies het juiste vignet: 10 dagen, 1 maand of 1 jaar.  

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen