Small Logo

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Mocht je het antwoord op je vragen niet vinden dan kun je ons altijd email op info@vignetoostenrijk.be.

Bestelformulier

Ja, het vignet is verplicht voor alle ritten over de Oostenrijkse snelwegen. Sinds afgelopen jaar is ook het stuk van Kufstein al bij het vignet verplichte deel van de snelwegen getrokken. De boetes zijn niet mals. Schaf dus altijd het vignet aan.

Wij verkopen officiële vignetten voor Oostenrijk. Je kunt bij ons terecht voor een 10 dagen vignet, 2 maanden vignet, een jaar vignet en alle vignetten voor specifieke tolwegen zoals de Brenner Motorway.

Hier kun je een vignet aanschaffen.

Ja, het is wettelijk verplicht het vignet tot na je reis mee te nemen in je auto. Sterker nog, voor sommige wegen heb je het uitgeprinte vignet nodig om de poort te openen.

In het bestelformulier kies je het gewenste Vignet, vul je het kenteken van je wagen in een de periode dat je door Oostenrijk reist. Je kenteken wordt geregistreerd in de centrale database waardoor je zonder problemen door Oostenrijk kunt reizen.

In het aanvraagformulier selecteer je de secties waar je overheen gaat rijden, het aantal ritten en vul je het kenteken van je wagen in. Het systeem registreert het kenteken welke, bij aankomst bij de tolpunten, elektronisch het betreffende kenteken uitlees. De slagboom gaat vervolgens automatisch open.

 

Indien u twee keer over een weg gaat heeft u twee vignetten nodig.

Je hebt altijd het standaard vignet voor Oostenrijk nodig. Daarnaast is er op een aantal routes nog een specifiek sectie vignet nodig. Hieronder vind je een overzicht van de betreffende trajecten.

Overzicht van alle secties

Het standaard vignet (10 dagen, 2 maanden of jaar) is verplicht voor alle snelwegen in Oostenrijk. Daarnaast zijn er nog tolsectie vignetten welke geldig zijn voor specifieke wegen, tunnels en bruggen.

Zeker. Wij verkopen vignetten voor alle toltrajecten in Oostenrijk. Hier kun je ze toevoegen.

Het standaard vignet is 10 dagen, 2 maanden of een jaar geldig.

 

Het vignet voor speciale tolsecties is het gehele jaar geldig. Overigens is het wel maar 1 keer te gebruiken. Je moet daarom altijd vignetten voor het aantal ritten kopen dat je nodig hebt.

Je kunt bij ons betalen met Bancontact, Kredietkaart, Paypal, KBC/CBC payment button, Belfius, ING Home Pay en het Nederlandse iDeal.

Allereerst: geen zorgen. Je wordt door het panel naar een andere beschikbare baan gestuurd. Neem altijd de geprinte versie van het vignet, de tolsectie en de factuur mee. Als de slagboom dicht blijft hou dan de barcode van de factuur tegen de scanner aan en de slagboom gaat open. Mocht hij nog niet open gaan vraag dan om hulp via de intercom.

General

Indien je voor 17:00 de betaling hebt uitgevoerd heb je het vignet inclusief factuur dezelfde dag nog in je inbox.

Een vignet kan dezelfde dag nog in gaan. Mocht je vandaag vertrekken neem dan telefonisch contact met ons op en we vragen het vignet direct voor je aan.

Stuur ons een email met het order nummer dat je na betaling van ons hebt ontvangen (bijvoorbeeld #201). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Nee, je ontvangt het vignet niet per post. Je dient deze en de factuur zelf in kleur uit te printen en mee te nemen naar Oostenrijk.

VRAAG NU DIRECT HET VIGNETTE VOOR OOSTENRIJK AAN!
0

Your Cart