VEELGESTELDE VRAGEN

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over het Oostenrijkse vignet.

ALGEMEEN

Je kunt bij ons betalen met Bancontact, Kredietkaart, Paypal, KBC/CBC payment button, Belfius, ING Home Pay en het Nederlandse iDeal.
Het standaard vignet (10 dagen, 2 maanden of jaar) is verplicht voor alle snelwegen in Oostenrijk. Daarnaast zijn er nog tolsectie vignetten welke geldig zijn voor specifieke wegen, tunnels en bruggen.
Ja. Je kunt ons opdracht geven voor het aanschaffen van vignetten voor losse toltrajecten in Oostenrijk.
Het standaard vignet is 10 dagen, 2 maanden of een jaar geldig.
Je hebt altijd het standaard vignet voor Oostenrijk nodig. Daarnaast is er op een aantal routes nog een specifiek sectie vignet nodig. Twijfel je over welke secties je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.
In het aanvraagformulier op de website selecteer je de secties waar je overheen gaat rijden, het aantal ritten en vul je het kenteken van je wagen in. Het systeem registreert het kenteken welke, bij aankomst bij de tolpunten, elektronisch het betreffende kenteken uitlees. De slagboom gaat vervolgens automatisch open.

Indien je twee keer over een weg gaat heb je twee vignetten nodig. Wij kunnen dit registratieproces voor jou in orde brengen.
Ja, het vignet is verplicht voor alle ritten over de Oostenrijkse snelwegen. Sinds afgelopen jaar is ook het stuk van Kufstein al bij het vignet verplichte deel van de snelwegen getrokken. De boetes zijn niet mals. Schaf dus altijd het vignet aan.
Wij verzorgen voor jou de officiële vignetten voor Oostenrijk. Dit doen wij direct bij de Asfinag in opdracht van jou. Je kunt ons opdracht geven om een 10 dagen vignet, 2 maanden vignet, een jaar vignet voor je te kopen. Dit zijn digitale vignetten, welke je per e-mail van de Asfinag gaat ontvangen. Uiteraard blijven wij bereikbaar voor vragen en service

Hier kun je een vignet aanvragen.
Nee, het is niet wettelijk verplicht het vignet fysiek mee te nemen in je auto. Voor de tolwegen is het wel raadzaam het vignet als in PDF bestand uit te printen. Mocht de slagboom niet open gaan dan kun je de QR code scannen en de poort zo openen.
In het bestelformulier op de website kies je het gewenste Vignet, vul je het kenteken van je wagen in een de periode dat je door Oostenrijk reist. Je kenteken wordt geregistreerd in de centrale database waardoor je zonder problemen door Oostenrijk kunt reizen.

. Geef ons het mandaat om dit voor jou te doen.
Controleer of de betaling goed is gegaan en probeer het nogmaals. Probeer de QR code op het vignet te scannen bij de poortjes. Mocht hij nog niet open gaan vraag dan om hulp via de intercom.
Je kan tot de dag voor het vignet ingaat nog wijzigingen aanbrengen. Neem contact met ons op hoe je dit kunt doen.

LEVERING

Dat is afhankelijk van het tijdstip. Geef je ons opdracht om voor 20.00 uur een vignet te bestellen dan heb je het vignet altijd dezelfde dag binnen.
Stuur ons direct een email met het order nummer dat je na betaling van ons hebt ontvangen (bijvoorbeeld #201). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en zorgen ervoor dat je het vignet alsnog gaat ontvangen.
Nee, je ontvangt het vignet niet per post. Je ontvangt deze per e-mail van de Asfinag.
De levertijd is afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop de aanvraag wordt ingediend. In principe worden alle opdrachten tussen 08.00 en 20.00 uur 7 dagen per week binnen enkele minuten verwerkt. Op onze homepage en in het bestelformulier tonen wij de altijd de actuele van - tot tijd binnen welke de aanvragen worden verzorgt.
Wij respecteren de wettelijke bedenktijd voor consumenten. In de algemene voorwaarden lees je wanneer en hoe je hier gebruik van kunt maken. Neem voor vragen contact met ons op.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen