VEELGESTELDE VRAGEN

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over het Oostenrijkse vignet.

ALGEMEEN

Je kunt bij ons betalen met Bancontact, Kredietkaart, Paypal, KBC/CBC payment button, Belfius, ING Home Pay en het Nederlandse iDeal.
Het standaard vignet (10 dagen, 2 maanden of jaar) is verplicht voor alle snelwegen in Oostenrijk. Daarnaast zijn er nog tolsectie vignetten welke geldig zijn voor specifieke wegen, tunnels en bruggen.
Nee. Wij verkopen geen vignetten voor losse toltrajecten in Oostenrijk.
Het standaard vignet is 10 dagen, 2 maanden of een jaar geldig.
Je hebt altijd het standaard vignet voor Oostenrijk nodig. Daarnaast is er op een aantal routes nog een specifiek sectie vignet nodig.
In het aanvraagformulier op de website van ASFINAG selecteer je de secties waar je overheen gaat rijden, het aantal ritten en vul je het kenteken van je wagen in. Het systeem registreert het kenteken welke, bij aankomst bij de tolpunten, elektronisch het betreffende kenteken uitlees. De slagboom gaat vervolgens automatisch open.

Indien u twee keer over een weg gaat heeft u twee vignetten nodig. Dit vignet bieden wij niet aan.
Ja, het vignet is verplicht voor alle ritten over de Oostenrijkse snelwegen. Sinds afgelopen jaar is ook het stuk van Kufstein al bij het vignet verplichte deel van de snelwegen getrokken. De boetes zijn niet mals. Schaf dus altijd het vignet aan.
Wij verkopen officiële vignetten voor Oostenrijk. Je kunt bij ons terecht voor een 10 dagen vignet, 2 maanden vignet, een jaar vignet. Dit zijn fysieke vignetten, ofwel de vertrouwde klever voor op uw ruit.

Hier kun je een vignet aanschaffen.
Ja, het is wettelijk verplicht het vignet tot na je reis mee te nemen in je auto. Plak het vignet op de aangegeven positie op uw voorruit.
In het bestelformulier op de website van de ASFINAG kies je het gewenste Vignet, vul je het kenteken van je wagen in een de periode dat je door Oostenrijk reist. Je kenteken wordt geregistreerd in de centrale database waardoor je zonder problemen door Oostenrijk kunt reizen.

Wij bieden geen digitale vignetten. Koop bij ons de klever voor op uw ruit. Traditioneel en veilig.
Controleer of de betaling goed is gegaan en probeer het nogmaals. Mocht hij nog niet open gaan vraag dan om hulp via de intercom.

LEVERING

Indien je voor 17:00 de betaling hebt uitgevoerd heb je het vignet inclusief factuur binnen 7 werkdagen in de bus.
Nee, wij adviseren u om onderweg een vignet te kopen langs de autosnelweg. U kunt deze bij de tankstations in de grensregio probleemloos aanschaffen.
Stuur ons een email met het order nummer dat je na betaling van ons hebt ontvangen (bijvoorbeeld #201). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Ja, je ontvangt het vignet per post. Wij sturen je de sticker zo snel mogelijk op. Je hebt hem binnen 7 werkdagen in huis.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen