VEELGESTELDE VRAGEN

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over het Oostenrijkse vignet.

LEVERING

Dat is afhankelijk van het tijdstip. Heb je het vignet voor 22:00 besteld dan heb je dit vignet nog dezelfde dag, vaak binnen enkele minuten in je mailbox.
De levertijd is afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop de aanvraag wordt ingediend. In principe worden alle opdrachten tussen 07.00 en 22.00 uur 7 dagen per week binnen enkele minuten verwerkt. Op onze homepage en in het bestelformulier tonen wij de altijd de actuele van - tot tijd binnen welke de aanvragen worden verzorgt.
Stuur ons direct een email met het order nummer dat je na betaling van ons hebt ontvangen (bijvoorbeeld #201). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en zorgen ervoor dat je het vignet alsnog gaat ontvangen.
Nee, je ontvangt het vignet niet per post. Je ontvangt deze per enkel per mail.
Wij respecteren de wettelijke bedenktijd voor consumenten. In de algemene voorwaarden lees je wanneer en hoe je hier gebruik van kunt maken. Neem voor vragen contact met ons op.

ALGEMEEN

Ja, het vignet is verplicht voor alle ritten over de Oostenrijkse snelwegen. Sinds afgelopen jaar is ook het stuk van Kufstein al bij het vignet verplichte deel van de snelwegen getrokken. De boetes zijn niet mals. Schaf dus altijd het vignet aan.
Controleer of de betaling goed is gegaan en probeer het nogmaals. Probeer de QR code op het vignet te scannen bij de poortjes. Mocht hij nog niet open gaan vraag dan om hulp via de intercom.
Je kan tot de dag voor het vignet ingaat nog wijzigingen aanbrengen. Neem contact met ons op hoe je dit kunt doen.
Ja. Wij verkopen alle digitale vignetten voor de Sondermautstrecken met een directe geldigheid.
Indien je een regulier digitaal vignet (10 dagen, 2 maanden of een jaar) hebt gekocht dan is dit geldig om de Oostenrijkse snelwegen. LET OP: als je over de Sondermautstrecken rijdt heb je een extra vignet nodig!
In het bestelformulier op de website kies je het gewenste Vignet, vul je het kenteken van je wagen in en de periode dat je door Oostenrijk reist.

Wij laten je dan zien welk vignet het gunstigst is om direct in te laten gaan. Na betaling wordt je kenteken geregistreerd in de centrale database waardoor je zonder problemen door Oostenrijk kunt reizen
Wij verkopen enkel digitale vignetten met een directe geldigheid. Dit zijn digitale vignetten voor Oostenrijk waarbij de wachttijd van 18 dagen vervalt.

Wij leveren enkel officiële door Asfinag uitgegeven vignetten van 10 dagen, 2 maanden en een jaar. Ook verkopen wij digitale tracjecttol met een directe geldigheid binnen 18 dagen.

Ben je ondernemer of vertrek je na 18 dagen? Bestel dan zelf je vignetten bij de Asfinag.
NEE, bij ons kun je als consument een digitaal vignet voor Oostenrijk kopen met een directe geldigheid. Wij kunnen zelfs zorgen dat je vandaag nog kunt rijden met dit digitale vignet.
Je hebt altijd het standaard vignet voor Oostenrijk nodig. Daarnaast is er op een aantal routes nog een specifiek sectie vignet nodig. Twijfel je over welke secties je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.
Het standaard vignet is 10 dagen, 2 maanden of een jaar geldig.
Je kunt bij ons betalen met Bancontact, Kredietkaart, Paypal, KBC/CBC payment button, Belfius, ING Home Pay en het Nederlandse iDeal.
Ja. Wij verkopen alle digitale vignetten voor de Sondermautstrecken met een directe geldigheid.
Nee, het is niet wettelijk verplicht het vignet fysiek mee te nemen in je auto. Voor de tolwegen is het wel raadzaam het vignet als in PDF bestand uit te printen. Mocht de slagboom niet open gaan dan kun je de QR code scannen en de poort zo openen.
In het aanvraagformulier op de website selecteer je de secties waar je overheen gaat rijden, het aantal ritten en vul je het kenteken van je wagen in. Het systeem registreert het kenteken welke, bij aankomst bij de tolpunten, elektronisch het betreffende kenteken uitlees. De slagboom gaat vervolgens automatisch open.

Indien je twee keer over een weg gaat heb je twee vignetten nodig. Wij kunnen dit registratieproces voor jou in orde brengen.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen