Anne Janssen

Deel op social media

Tolwegen omzeilen in Oostenrijk niet meer mogelijk

Tolvignet voor Oostenrijk

Het is in Oostenrijk verplicht een vignet te hebben als je de snelwegen wilt gebruiken. Als de vakantiegangers betalen om gebruik te maken van deze wegen is het mogelijk om nieuwe wegen, bruggen en tunnels aan te leggen. Het kan voorkomen dat je op een aantal trajecten toch nog een extra toeslag moet betalen, ondanks dat je al hebt betaald voor een vignet.

De sticker die je ontvangt is klein en rechthoekig, deze wordt dan de eerste dag dat je Oostenrijk binnen rijdt ingeknipt door de verkoper. Vervolgens dien je de sticker op je voorruit te plakken. De instructies om de sticker op te plakken staan op de achterzijde. Ga je naar Oostenrijk? Vraag dan je vignet hier aan.

 

Tolwegen vermijden

In het verleden was het nog mogelijk om de tolwegen te vermijden via binnenwegen langs bergdorpjes. Vanaf dit weekend is dit niet meer mogelijk. Het provinciebestuur van Tirol heeft dit bekendgemaakt. Vanaf het heden gaat er streng gecontroleerd worden op ‘’tolvluchtelingen’’.

De regionale wegen die volstromen met vakantieverkeer, de Oostenrijkers zijn het zat. Dit is meestal verkeer onderweg naar Italië die tol en files proberen te omzeilen.

 

De tolvluchtelingen

Bij verschillende afslagen rondom de Brennerpas en Innsbruck wordt er door de politie gecontroleerd op vakantiegangers die tol proberen te vermijden. ‘’Drastische situaties vragen om drastische maatregelen’’, zegt Günther Platter, het hoofd van Tiroler Provinciebestuur.

‘’Langs de afritten van snelwegen wordt gevraagd naar de eindbestemming van de vakantieganger. Als iemand niet kan laten zien dat hij in het desbetreffende gebied moet zijn, wordt diegene weer terug naar de snelweg begeleid’’, zegt een woordvoerder van de politie.

De nieuwe regels gelden in het weekend en deze zijn tot half september van kracht. De controle door de politie zal plaatsvinden vanaf zaterdagochtend 07:00 uur tot zondagavond 19:00 uur.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen