Karawankentunnel

Selecteer het vignet

Je bestelling is succesvol afgerond. Indien je tijdens de reis in Oostenrijk over een toltraject rijdt, kun je hiervoor een vignet aanschaffen op deze pagina. Rijd je niet over een toltraject? Dan kun je het venster wegklikken.

Specifieke Toltrajecten

Selecteer het gewenste toltraject.

B
B

De Karawankentunnel is een tunnel die het Karawankengebergte doorkruist. De tunnel is bijna 8 kilometer lang en ligt op de grens van Oostenrijk en Slovenië. Deze verkeerstunnel verbindt de Oostenrijkse A11 en de Sloveense A2 met elkaar. De tunnel eindigt in Slovenië bij een tolstation, vlakbij het stadje Jesenice en dichtbij Kransjka Gora en het Italiaanse Tarvisio. De Sloveense naam voor deze tunnel is Predor Karavanke.

 

Vignet voor Oostenrijk en Slovenië

Om gebruik te kunnen maken van veel Oostenrijkse en Sloveense wegen, heb je een wegenvignet nodig. Hoewel er voor de Karawankentunnel apart tol betaald moet worden, maak je, om bij deze tunnel te komen, zowel in Oostenrijk als in Slovenië gebruik van veel wegen waarvoor je een vignet nodig hebt. Het is daarom slim om niet alleen een wegenvignet voor Oostenrijk, maar ook een vignet voor Slovenië aan te schaffen.

 

Tol in de Karawankentunnel

De Karawankentunnel is een toltunnel met sondermaut. Sondermautstrecken zijn wegen in Oostenrijk waarvoor je apart tol (maut) betaalt. Voor deze wegen heb je geen wegenvignet nodig, hoewel het zonder een vignet voor Oostenrijk erg lastig is om de sondermautstrecken te bereiken. en om deze reden moet je voor deze tunnel apart tol betalen. De tol voor een personenauto bedraagt €15.95.

 

Files bij de Karawankentunnel

Vooral in de zomermaanden staat er bij de Karawankentunnel veel file, net name richting het zuiden. Op drukke dagen heb je bij deze toltunnel zo’n 60 tot 90 minuten vertraging. Het is mogelijk om een alternatieve route te rijden via Tarvisio en Kransjka Gora, maar dit is alleen de moeite waard als er meer dan een half uur oponthoud is bij de Karawankentunnel.

 

Een wegenvignet en tol voor de Karawankentunnel

Om toegang te krijgen tot de Karawankentunnel raden wij je aan om allereerst een wegenvignet voor zowel Oostenrijk als Slovenië aan te schaffen. De Karawankentunnel verbindt Oostenrijk en Slovenië met elkaar en omdat je voor het overwegende deel van het wegennetwerk van zowel Oostenrijk en Slovenië een vignet nodig hebt, is het slim om een vignet voor beide landen te hebben wanneer je van plan bent om door de Karawankentunnel heen te rijden. Dit vignet is verkrijgbaar op onze website. Ook moet je rekening houden met het feit dat deze verkeerstunnel een toltunnel is, waarvoor je tol moet betalen.

0

Your Cart