Brennerpas Tol

Selecteer het vignet

Je bestelling is succesvol afgerond. Indien je tijdens de reis in Oostenrijk over een toltraject rijdt, kun je hiervoor een vignet aanschaffen op deze pagina. Rijd je niet over een toltraject? Dan kun je het venster wegklikken.

Specifieke Toltrajecten

Selecteer het gewenste toltraject.

B
B

Tol  Brennerpas

Wanneer je met de auto door Oostenrijk rijdt, bestaat er een kans dat je via de Brennerpass of Brenner Autobahn rijdt. Veel vakantiegangers rijden namelijk over deze snelweg wanneer ze met de auto op vakantie gaan naar Oostenrijk, of bijvoorbeeld via de Brenner pas naar Italië rijden. Wanneer je over deze pass rijdt, is het echter wel belangrijk dat je een vignet voor de Brenner pas aanschaft. Hoe dat precies zit, vertellen wij je in dit artikel.

De Brenner autobahn

De Brenner pass loopt vanaf Innsbruck in Oostenrijk helemaal naar de grens van Italië. Het rijden over deze A13 Autobahn is ook geen straf; je rijdt namelijk door het landschap van Tirol. De Brennerpas onderscheid zich van de overige toltrajecten in Oostenrijk omdat het geen tunnel omvat. Wel beschikt het over een viaduct, welke bekend staat als de Europabrug. Deze brug heeft een lengte van 820m, en is 190 m hoog. De Europabrucke is een tijd het hoogste viaduct van Europa geweest.

 

De Brenner Autobahn zelf is 36 kilometer lang en 1,374 meter hoog. Hiermee is het de hoogste snelweg van het land. De pass bestaat sinds 1963 wanneer het stuk tussen het Stubaital en Innsbruck werd geopend. De Brennersee volgende in 1968 waarna in 1971 de grensovergang met Italië opende. In 1975 was de Autobahn compleet toen de tak van de A13 naar de A12 werd geopend.

 

Naar italie via de brennerpas

Veel vakantiegangers rijden over de Brenner pass omdat ze met de auto naar Italie op vakantie gaan. In Italië noemen ze de weg de Passo del Brennero. Ook de snelste route naar het Gardameer is via de Brenner pas. Hierdoor kan het in het hoogseizoen aardig druk zijn en kan er flinke file ontstaan. Deze kun je het beste vermijden door al vroeg op pad te gaan.

 

Brennerpas tol vooraf betalen

Een andere manier om de file bij de Brennerpass te vermijden is om vooraf een vignet te kopen. Dat kan gemakkelijk en snel via onze website. De tarieven voor de pas zijn afhankelijk of je een enkele rit, een retour, of een jaarkaart wilt nemen. De prijs voor een enkele rit bedraagt €15.95 en voor een retour €31.90.

 

Omdat je gebruik maakt van een digitaal vignet, kun je eenvoudig doorrijden en hoef je niet meer in de rij te staan voor de tolpoortjes. Dit komt omdat je gebruik maakt van de Oostenrijkse videomaut.

 

Videomaut Brenner – Brennerpas

Voor de Brennerpas kun je gebruik maken van de videomaut. De video maut werkt als volgt: de mautkarte wordt digitaal gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Op het moment dat je bij de tolpoortjes bent, zijn er camera’s die het kenteken van jouw auto scannen. Op het moment dat de camera het kenteken herkent, gaan de tolpoortjes automatisch open en kun je gemakkelijk doorrijden.

Ook zijn er speciale poortjes voor mensen met een videomautkarte. Op deze manier hoef je niet meer in de file te staan en kun je eenvoudig doorrijden.

 

Autowegenvignet Oostenrijk

Naast het vignette voor de sondermautstrecken (toltrajecten), moet je ook tol in Oostenrijk betalen wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Dit staat geheel los van de vignette voor de toltrajecten.

Een vignet voor Oostenrijk kun je aanschaffen voor een periode van 10 dagen, een maand, of voor een jaar. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van hoe lang maar ook hoe vaak je op vakantie naar Oostenrijk gaat. Een 10-dagen vignet kun je bij ons bestellen voor €15.95.

0

Your Cart