Bosruck Gleinalm

Selecteer het vignet

Je bestelling is succesvol afgerond. Indien je tijdens de reis in Oostenrijk over een toltraject rijdt, kun je hiervoor een vignet aanschaffen op deze pagina. Rijd je niet over een toltraject? Dan kun je het venster wegklikken.

Specifieke Toltrajecten

Selecteer het gewenste toltraject.

B
B

De Bosrucktunnel

De Bosrucktunnel en de Gleinalmtunnel zijn twee tunnels die onderdeel uitmaken van het Oostenrijkse wegennetwerk. De Bosrucktunnel maakt onderdeel uit van de autosnelweg A9 (de Phyrnautobahn) en loopt van Spital am Pyhrn en Liezen, op de grens van de Oostenrijkse staten Oberösterreich en Steiermark. De tunnel is 5,5 kilometer lang en het toltarief bedraagt €11.95.

De Gleinalmtunnel

De Gleinalmtunnel is ook een verkeerstunnel in Oostenrijk, die, net als de Bosrucktunnel, deel uitmaakt van de Phyrnautobahn (de A9) die de plaatsen Linz en Graz met elkaar verbindt. De Gleinalmtunnel loopt van Leoben en Peggau en deze tunnel doorkruist de Gleinalpe. De tunnel heeft een lengte van ruim 8 kilometer, waarbij het toltarief €15.95.

Streckenmaut of toltarief in Oostenrijk

In principe heb je voor zowel de Bosrucktunnel als de Gleinalmtunnel geen wegenvignet nodig. Voor beide verkeerstunnels geldt een streckenmaut: ook wel een toltarief genoemd. Om met een personenauto gebruik te maken van de toltunnels, betaal je een toltarief van €22.95.

De aanschaf van een vignet voor Oostenrijk

Maar waarom is het dan toch verstandig om een vignet voor Oostenrijk aan te schaffen? De Bosrucktunnel en de Gleinalmtunnel maken immers deel uit van de Sondermautstrecken: delen van het Oostenrijkse wegennetwerk waarvoor je geen wegenvignet nodig hebt. We raden het aan om een vignet voor Oostenrijk aan te schaffen, omdat het lastig is om de Sondermautstrecken te bereiken zonder gebruik te maken van wegen waarvoor je verplicht bent een vignet aan te schaffen.

Op vakantie naar Oostenrijk: tol en een wegenvignet

Ga je met de auto op vakantie naar Oostenrijk, rijd je via de Phyrnautobahn en ga je gebruik maken van de Bosrucktunnel als de Gleinalmtunnel? Dan is het verstandig om zowel een vignet aan te schaffen als om rekening te houden met het betalen van tol voor beide tunnels. De tol voor de Bosrucktunnel bedraagt €11.95 en het toltarief voor de Gleinalmtunnel is €15.95. Dit zijn de kosten waar je rekening mee dient te houden wanneer je van plan bent om via de Oostenrijkse A9 te rijden en gebruik te maken van beide toltunnels.

0

Your Cart