a10 Tauern

Selecteer het vignet

Je bestelling is succesvol afgerond. Indien je tijdens de reis in Oostenrijk over een toltraject rijdt, kun je hiervoor een vignet aanschaffen op deze pagina. Rijd je niet over een toltraject? Dan kun je het venster wegklikken.

Specifieke Toltrajecten

Selecteer het gewenste toltraject.

B
B

De Tauerntunnel in Oostenrijk is een van de vele verkeerstunnels die Oostenrijk telt. De Tauerntunnel maakt onderdeel uit van de A10 en verbindt de plaatsen Flachau en Zederhaus in de staat Salzburg. De tunnel is ruim 6,5 kilometer lang en is een belangrijke verbindingsroute tussen West-Europa en Zuidoost-Europa. De tunnel wordt veel gebruikt door mensen die op wintersport gaan naar Ischl, of door mensen die onderweg zijn naar Slovenië, Kroatië en bepaalde delen van Oost-Italië. Deze tunnel is niet dezelfde tunnel als de bijna gelijknamige Felbertauerntunnel, die gelegen is op de B108, op de grens van de Oostenrijkse staten Tirol en Salzburg.

 

Op vakantie naar Oostenrijk? Koop een vignet!

Als je op vakantie gaat naar Oostenrijk, moet je een wegenvignet aanschaffen. Een wegenvignet verschaft je toegang tot het wegennetwerk van Oostenrijk, met uitzondering van een aantal wegen die onderdeel uitmaken van de Sondermautstrecken: onderdelen van het Oostenrijkse wegennetwerk waarvoor je apart tol moet betalen. Er zijn verschillende kaarten van Oostenrijk waarop aangegeven is waar deze Sondermautstrecken zich bevinden. Dit soort kaarten laat echter wel zien dat het bijna onmogelijk is om de Sondermautstrecken te bereiken zonder gebruik te maken van wegen waarvoor je een vignet nodig hebt.

 

Tol berekenen voor de Tauernautobahn

Voor de Tauernautobahn heb je in principe geen wegenvignet nodig, maar moet je apart tol betalen. Door middel van videomaut (toldetectie) wordt bijgehouden of je van tevoren de tol voor de Tauerntunnel hebt betaald. In dat geval mag je direct doorrijden. Het is handig om rekening te houden met de tolkosten tijdens het plannen van je route. Je bereikt de tunnel via Mautstelle (tolstation) St. Michael. Hier betaal je het toltarief voor deze verkeerstunnel. De tol voor de Tauerntunnel voor een personenauto bedraagt €17.95.

 

Vignet en tol voor de Tauerntunnel

Ga je op vakantie naar Oostenrijk en ben je van plan om door de Tauerntunnel heen te rijden, omdat je bijvoorbeeld op wintersport gaat naar Ischl of omdat je onderweg bent naar Kroatië, Slovenië of Oost-Italië? Dan is het verstandig om allereerst een vignet aan te schaffen voor Oostenrijk (te bestellen op onze website) en om tevens rekening te houden met het feit dat je tol moet betalen voor deze tunnel.

0

Your Cart