Small Logo

Tol in Oostenrijk

Selecteer het vignet

Je bestelling is succesvol afgerond. Indien je tijdens de reis in Oostenrijk over een toltraject rijdt, kun je hiervoor een vignet aanschaffen op deze pagina. Rijd je niet over een toltraject? Dan kun je het venster wegklikken.

Specifieke Toltrajecten

Selecteer het gewenste toltraject.

B
B

Toltrajecten in Oostenrijk

Tol In Oostenrijk

In Oostenrijk dien je voor het gebruik van de nationale snelwegen en regionale wegen een tolvignet te hebben. De vignetplicht geldt voor alle motorvoertuigen tot 3.500 kg. Een aantal tolwegen, waaronder de Sondermautstrecken, zijn een uitzondering op deze verplichting. Echter dient er op deze wegen apart tol betaald te worden. Voor de tol in Oostenrijk wordt er verder onderscheid gemaakt tussen motoren en auto’s.

Tolvignet Oostenrijk

Op alle Oostenrijkse Autobahnen (aangeduid met de letter A) en Schnellstrassen (aangeduid met de letter S) geldt de vignetplicht. In Oostenrijk zijn verder nog een groot aantal unieke toltrajecten, de Sondermautstrecken, waarvoor een apart tolticket gekocht moet worden. Voor 2019 koop je op Vignetoostenrijk.be het digitale tolvignet welke wordt gekoppeld aan het kenteken. Het daarom niet meer nodig om met de oudere “klevers” te werken. De prijs voor het digitale tolvignet is vergelijkbaar als met de klever. Indien je met een camper reist dan moet deze uitgerust zijn met een Go-Box, dit geldt ook voor motorvoertuigen zwaarder dan de eerder genoemde 3.500 kg. Voor caravans, vouwwagens of andere aanhangers is geen apart tolvignet nodig.

Regulier tolvignet

Het reguliere vignet is verplicht voor het gebruik van de Oostenrijkse wegen. Het is beschikbaar met een geldigheid van 10 dagen, 2 maanden tot maximaal een jaar. Uiteraard kun je twee 10 dagen vignetten aanschaffen als je tussen de 11 en 20 dagen naar Oostenrijk reist met de auto. Het digitale tolvignet voor Oostenrijk vraag je binnen 20 seconden aan via Vignetoostenrijk.be. Je hoeft dus niet meet te stoppen bij de Oostenrijkse grensovergangen, tankstations of postkantoren richting Oostenrijk. Uiteraard koop je bij ons het officiële Asfinag vignet. De tolsticker in de vorm van een klever komt hierbij te vervallen. Geen gedoe meer met het plakken van het vignet in de bovenhoek de voorruit is dus niet meer nodig. Verwijder eventueel oude tolvignetten zo snel mogelijk. Er geldt een boete voor voertuigen die met 2 of meer stickers op de ruit rijden,

Digitale tolsticker Oostenrijk

Het digitale vignet wordt elektronisch gekoppeld aan het kenteken. Er is geen kastje nodig zoals bij de Go-box daar het kenteken van je wagen wordt geregistreerd in de centrale database. Voordeel is dat het kleven van de vignetten op de vooruit niet meer nodig is met dit vignet. Het betalen van de tol kan alvast vanuit België met o.a Bancontact, Paypal, Kredietkaart of een van de vele andere Belgische betaalmethoden. Let op: bij ons geldt er geen wachttermijn van 18 dagen. Het vignet kan per direct ingaan.

Sondermautstrecken Toltraject - Streckenmaut Tolsecties

Naast het reguliere vignet Oostenrijk geldt er op bepaalde delen van het Oostenrijkse wegennetwerk een aparte tolplicht. Voor deze wegen, bekend onder de naam Sondermautstrecken, is in theorie het reguliere 10, 2 maanden of jaar vignet niet nodig. Echter, het is onmogelijk om bij deze wegen te komen zonder dat je over de Oostenrijkse A wegen rijdt. Vanuit praktisch oogpunt raden wij dus altijd aan om een regulier tolvignet aan te schaffen.

Deze tolwegen bevinden zich op de volgende wegen:

Snelweg Toltraject Prijs
A 9 A9 Gleinalmtunnel (Pyhrnautobahn) € 22,95
A 9 A9 Bosrucktunnel (Pyhrnautobahn) € 11,95
A 10 A10 Tauern Autobahn (incl. Tauern- en Katschbergtunnel) € 17,95
A 11 A11 Karawankentunnel € 15,95
A 13 A13 Brennerautobahn € 15,95
S 16 S16 Arlberg Schnellstrasse € 16,95
De bekendste Sondermautstrecken zijn de Brennerpas richting Italië en de Karawankentunnel richting Slovenië.

Vraag nu een speciaal tolvignet aan
0

Your Cart