Oostenrijk

  • 1Met de auto naar Oostenrijk? Wees goed geïnformeerd!
  • 2Vignetten en tolwegen
  • 3Verplichte zaken in je de auto
  • 4Tanken, ook in Oostenrijk
  • 5Oostenrijkse verkeersregels
  • 6Oostenrijkse verkeersboetes: de feiten
1

Met de auto naar Oostenrijk? Wees goed geïnformeerd!

Oostenrijk is een populair vakantieland. Je kan er uiteraard aan wintersport gaan doen, maar ook in de zomer valt er heel wat te beleven. Wat dacht je van een heerlijke bergwandeling met unieke uitzichten? Misschien krijg jij door het lezen van deze tekst al zin om naar Oostenrijk te reizen? Meestal gebeurt dat met de auto. Hou er dan wel rekening mee dat er andere verkeersregels gelden, dat ook het tanken anders verloopt als in Vlaanderen én … dat er tolwegen bestaan!


reizen met de auto naar OostenrijkHieronder vind je alle nodige informatie om zonder kopzorgen naar Oostenrijk met de auto op reis te vertrekken


Vignetprijzen

10 dagen vignet
€18,95
2 maanden vignet
€37,95


2

Vignetten en tolwegen

In Oostenrijk geldt er een vignetplicht om gebruik te kunnen maken van de Oostenrijkse snelwegen. De vignetten zijn beschikbaar in 10 dagen, 2 maanden en een jaarvignet. Daarnaast is soms een aanvullend vignet nodig voor de Sondermautstrecken. Als consument kun je in de Asfinag webshop enkel een digitaal vignet kopen rekening houdende met een wachttijd van 18 dagen. Ben jij een consument en wil je binnen 18 dagen vertrekken? Bestel dan je vignet voor Oostenrijk bij Vignetoostenrijk.be. Wij zorgen voor een geldig en officieel vignet met een directe geldigheid.

Direct een vignet voor Oostenrijk bestellen

Op alle Oostenrijkse snelwegen geldt een vignetplicht.

Vignet Aanvragen
3

Verplichte zaken in je de auto

Wie in Oostenrijk met de auto of een ander voertuig rijdt, moet een aantal zaken verplicht bij zich hebben. Het gaat vooral om dingen die draaien rond je veiligheid, zoals een verbanddoos, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje.

Meer weten? Alle info hierover vind je hier.

Verplicht mee in de auto in Oostenrijk

Voorkom boetes en bekijk wat je moet hebben

Via vignetoostenrijk.be kun je alle verplichte zaken voor een onbezorgde reis in Oostenrijk organiseren

4

Tanken, ook in Oostenrijk

Zonder voldoende benzine, gas, diesel of elektriciteit rijdt je auto of ander voertuig letterlijk geen meter vooruit. Ook in Oostenrijk moet je dus brandstof tanken, gas pompen of elektriciteit opladen. Dat gebeurt er wel net iets anders dan in Vlaanderen. De brandstoffen dragen er ook andere namen en je kan op diverse manieren betalen. Wil je hierover meer weten? Klik dan hier.
Vragen over reizen naar Oostenrijk?

Vragen over het Oostenrijkse vignet?

We helpen je graag.

5

Oostenrijkse verkeersregels

Uiteraard moet je je in Oostenrijk ook aan de verkeersregels houden. Daarom moet je ervan op de hoogte zijn dat de regels er niet helemaal dezelfde zijn als die in Vlaanderen. Informeer je dus goed! Hieronder bijvoorbeeld

De verschillende verkeersregels van Oostenrijk hebben we voor je onderzocht. De verschillen en overeenkomsten met Vlaanderen vind je hier.
6

Oostenrijkse verkeersboetes: de feiten

Net als in Vlaanderen, kan je in Oostenrijk een boete krijgen als je de verkeersregels overtreedt. De politie houdt het verkeer daarom van erg nabij in het oog. De boetes worden in Oostenrijk wel op een andere manier uitgedeeld dan in Vlaanderen. Ook daarover hebben we voor je alles onderzocht en opgeschreven. Zie hieronder.

Meer weten over de verkeersboetes in Oostenrijk? Klik dan hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen