Anne Janssen

Deel op social media
Uitzicht vanaf Oostenrijkse bergpas

Lokale toltrajecten in Oostenrijk

In Oostenrijk heb je een vignet nodig om gebruik te mogen maken van de meeste autowegen en snelwegen. Iedereen die van plan is om tijdens een vakantie of roadtrip gebruik te maken van de Oostenrijkse autobahn, heeft de plicht om een wegenvignet aan te schaffen. Dit systeem vervangt het oude tolsysteem, waarbij automobilisten in de rij moesten staan bij tolpoortjes om tol te betalen voor iedere weg waarvan zij gebruik maakten. Niet alle wegen in Oostenrijk vallen onder deze vignetplicht. Voor sommige wegen gelden wel aparte toltrajecten. Op deze pagina lees je meer over de lokale tolwegen in dit land en de vignetten die je hiervoor nodig hebt.

De lokale tolwegen

De autowegen in Oostenrijk waar een apart toltraject geldt, worden ook wel “Sondermautstrecken” genoemd. Hier is een Autobahnvignette dus niet vereist, maar heb je wel de plicht om een apart vignet aan te schaffen voor ieder traject waar je gebruik van wilt maken. Deze trajecten liggen op strategische plekken en zijn lastig te omzeilen wanneer je over de Oostenrijkse autobahn rijdt. Het gaat veelal om tunnels. Hieronder staan de Sondermautstrecken en de overige tolwegen in een duidelijk overzicht weergegeven.

 

Sondermautstrecken Overige tolwegen
A9 – Gleinalmtunnel (Pyhrnautobahn) Dachsteinstaße
A9 – Bosrucktunnel (Pyhrnautobahn) Felbertauernstraße
A10 – Tauernautobahn (incl. Tauern- en Katschbergtunnel) Gerlos Alpenstraße
A11 – Karawankentunnel Großglockner-Hochalpen-Straße
A13 – Brennerautobahn Maltatal-Hochalmstraße, Nockalmstraße
S16 – Arlberg Schnellstrasse Silvretta Hochalpenstraße
  Timmelsjoch-Hochalpenstraße
  Villacher Alpenstraße - Dobratsch

 

Waar kan ik een vignet voor Oostenrijk kopen?

Op onze website kan je vanuit België vignetten bestellen voor speciale toltrajecten in Oostenrijk, zoals de Brennertunnel, de Karawankentunnel, de Arlbergtunnel, de Tauernautobahn, de Bosrucktunnel of de Gleinalmtunnel. Wanneer je bij ons een bestelling plaatst voor 16.00 uur, wordt jouw bestelling dezelfde dag nog wordt verzonden en kan je de volgende dag al met je e-vignet op reis.

 

De mooie routes in Oostenrijk

In Oostenrijk vind je ontzettend veel mooie routes om te rijden. Eén van de mooiste gebieden om doorheen te rijden met de auto is de Großglockner Hochalpenstraße.Deze route is vernoemd naar de hoogste berg in Oostenrijk: de Grossglockner met een hoogte van maar liefst 3798 meter. De weg die hier doorheen loopt, de Großglockner Hochalpenstraße, start in het dorpje Bruck. Wanneer je de route helemaal afrijdt, rijd je vanaf Bruck 48 kilometer naar Heiligenblut – een dorpje dat gelegen is in één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk. De route bevat vele haardspeldbochten, prachtige uitzichten, indrukwekkende bergen, de grootste gletsjer van Oostenrijk, de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, en bergcharmante dorpjes. Ook doorkruis je maar liefst vier klimaatzones tijdens het rijden van deze route.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen