Anne Janssen

Deel op social media
Sneeuwlandschap in Oostenrijk

Het klimaat in Oostenrijk

Als je op vakantie gaat naar Oostenrijk, is het prettig om voorbereid te zijn op het klimaat en de weersomstandigheden in dit land. Zo weet je waar je op kunt rekenen, welke kleding je mee moet nemen en zo kan je de activiteiten die je wilt ondernemen tijdens je vakantie aanpassen op het weer in Oostenrijk. In dit blog vertellen wij je meer over het klimaat in Oostenrijk en het weer in Oostenrijk en vertellen wij je wanneer het de beste tijd is om naar dit land af te reizen.

Het klimaat in Oostenrijk

Oostenrijk kan verdeeld worden in twee verschillende klimaatgebieden. In de Alpen heerst een hooggebergteklimaat. Dit klimaat komt voor vanaf een hoogte van 1500 meter en dit klimaat kenmerkt zich door grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. In dit gebied ligt er vanaf 2800 meter hoogte sneeuw. In de lager gelegen gebieden van Oostenrijk heerst er een zeeklimaat. De temperaturen zijn aangenaam en liggen zo rond de 23 á 25 graden Celsius. Het regent hier relatief weinig.

Het weer in Oostenrijk

Niets is zo grillig als het weer; dat weten we allemaal. Toch kunnen we je een redelijk beeld geven van het weer in Oostenrijk. Zo is het in Oostenrijk in de winter behoorlijk koud. De temperaturen komen in de winter amper boven het vriespunt in dit land en er ligt vaak minstens drie maanden sneeuw, zeker in de lagere delen in het oosten De koudste maand is januari, maar januari en februari zijn wel de meest droge maanden. De warmste maand in Oostenrijk is juli, maar toch valt er in juni, juli en augustus het meeste neerslag.

Beste reistijd voor Oostenrijk

Oostenrijk is een land dat zich uitstekend leent voor verschillende soorten vakanties. Zowel zonaanbidders als wintersporters kunnen zich zeer goed vermaken in Oostenrijk en de beste reistijd hangt daarom ook af van het type vakantie. Ga je op wintersport? Dan is februari een fijne maand om op reis te gaan. In februari is het vaak droog in Oostenrijk, maar is het nog wel koud en ligt er veel sneeuw. Qua temperatuur zijn de maanden juni, juli en augustus de beste maanden om Oostenrijk te bezoeken als je houdt van een vakantie in een warm land. Wel moet je rekening houden met de neerslag die in deze maanden kan vallen. Liever een iets lagere temperatuur met minder neerslag? Dan kan je het beste in het voor- of najaar afreizen naar Oostenrijk.

Waar moet je rekening houden als je op vakantie gaat naar Oostenrijk?

Los van het klimaat, het weer en de beste reistijd voor Oostenrijk, willen wij je aanraden om een wegenvignet voor Oostenrijk aan te schaffen. Met een wegenvignet heb je toegang tot het wegennetwerk van Oostenrijk. Dit vignet is te verkrijgen op onze website.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen