Anne Janssen

Deel op social media

Het digitale vignet voor Oostenrijk

Ga je met de auto naar Oostenrijk? Dan moet je een vignet voor Oostenrijk bestellen. Hiermee mag je gebruik maken van het Oostenrijkse wegennetwerk. Voor vrijwel alle snelwegen in dit land geldt een vignetplicht. Op deze pagina vertellen we je meer over het bestellen van een digitaal vignet en waar je op moet letten.

 

Digitaal vignet aanvragen

Wanneer je een digitaal vignet gaat aanvragen, kan je kiezen uit drie verschillende soorten: een variant voor 10 dagen, voor 2 maanden of voor een heel jaar. Het online aanvragen is heel eenvoudig en dit kan gewoon op onze website. Wanneer je bestelling voor 16.00 uur plaatst, wordt deze dezelfde dag nog verzonden en kan je in principe diezelfde dag nog vertrekken richting Oostenrijk. Je kunt dus ook bij ons terecht wanneer je last minute je autobahnvignet voor de wagen wilt bestellen.

 

Specifieke toltrajecten

Voor sommige toltrajecten geldt dat je hier een apart eurovignet voor moet aanvragen. Dit zijn veelal tunnels en hier mag je zonder specifieke wegenvignet dus niet rijden. Je kunt deze eurovignettes, voor bijvoorbeeld de Brennerpas, de Tauerntunnel of de Karawankentunnel, op onze website aanvragen.

 

Wat kost een digitaal vignet?

De kosten hangen uiteraard af van de duur van je vakantie en voor hoe lang je gebruik wil maken van de Oostenrijkse snelwegen. De goedkoopste variant voor 10 dagen kost €15,95. Voor een vignette voor de auto voor 2 maanden betaal je €35,95 en voor €110,95 heb je toestemming om 14 maanden gebruik te maken van de Oostenrijkse autobahn. Voor de specifieke toltrajecten gelden andere tarieven.

 

Geen 18 dagen wachttijd

Op de meeste websites waar je een digitaal wegenvignet kunt aanvragen, geldt dat het vignet pas 18 dagen na aanschaf geldig is. Dit betekent dus wel dat je uiterlijk drie weken voor je vertrek naar Oostenrijk je tolvignet moet bestellen. Doe je dat niet, dan ben je te laat en kan je dus niet direct vertrekken.

Bij ons hoef je geen 18 dagen te wachten en kun je direct op vakantie. Wanner je voor 16:00 het autovignet besteld, verwerken wij deze nog dezelfde dag.

 

Geldigheid vignet

Wanneer je je bestelling op onze website plaatst, is je autobahnvignet direct geldig. De geldigheid hangt vervolgens af van het wegenvignet dat je hebt aangeschaft (10 dagen, twee maanden of een jaar). Het vignet voor een jaar is 14 maanden geldig. Bij dit autobahnvignette krijg je dus twee maanden gratis.

 

Voordelen en nadelen digitaal vignet

Er zitten diverse voor- en nadelen aan het digitale vignet. Een groot nadeel van de digitale variant is het wachttermijn, waardoor deze pas 18 dagen na aanschaf in gebruik genomen kan worden. Dit nadeel geldt echter niet wanneer je je tolvignet bestelt op onze website.

Een voordeel van het digitale vignette is dat je geen zelfklevende sticker meer op de voorruit van je wagen hoeft te plakken. Ook hoef je niet opnieuw een sticker te bestellen wanneer bijvoorbeeld je voorruit vervangen wordt. Het eurovignet is gekoppeld aan je kenteken en de controles vinden digitaal plaats. Het digitaal aanvragen van je wegenvignet is bovendien de snelste en de goedkoopste manier om een autobahnvignet aan te vragen. Heb je dus haast? Dan hoef je bij een digitale aanvraag niet bang te zijn dat je je Oostenrijkvignet niet op tijd hebt.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen