Anne Janssen

Deel op social media
Verkeersborden boven de Oostenrijkse rijksweg

Wegenvignet Oostenrijk Nu Ook Digitaal

Iedereen die op de Oostenrijkse snelwegen rijdt, heeft een wegenvignet Oostenrijk nodig. Tegenwoordig kun je dit verplichte vignet digitaal bestellen bij Vignetoostenrijk.be. Hiermee vervalt de sticker die op het raam gekleefd werd.

 

Digitaal Wegenvignet Oostenrijk

Sinds eind jaren 90 wordt er op de Oostenrijkse snelwegen tol geheven. Indien je reeds naar Oostenrijk bent geweest met de wagen dan ben je waarschijnlijk bekend met de klever. Deze sticker diende op de voorruit gekleefd te worden. Sinds eind 2017 is het ook mogelijk een digitaal vignet voor Oostenrijk te kopen.

 

Waar de controle in het verleden fysiek gebeurde is dit met het digitale vignet elektronisch. Of een auto een geldig vignet heeft wordt met camera’s gecontroleerd. Het digitale Autobahnvignet kun je kopen via dit aanvraagformulier.

 

Digitaal Vignet Oostenrijk Direct Geldig

Als je het digitale wegenvignet bij ons koopt kan deze direct in gaan. In theorie is het mogelijk om vandaag een vignet te kopen om later vandaag al de grens over te steken. Heb jij direct een vignet nodig neem dan via de telefoon contact met ons op. Wij zorgen er dan direct voor dat jouw kenteken in de database van de Oostenrijkse snelwegbeheerder wordt geregistreerd.

 

De Kosten Voor Een Digitaal Vignet

De kosten voor het digitale vignet bedragen € 15,95 per vignet. Heb je een tolvignet nodig voor een van de Sondermautstrecken, aparte tolwegen in Oostenrijk, dan lopen de kosten uiteen van € 9 tot en met € 17,95.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen