Anne Janssen

Deel op social media
Nummers In Oostenrijk

Belangrijke telefoonnummers en contacten in Oostenrijk

Waar je ook bent, thuis of in een ander land, aan het werk of op vakantie… noodsituaties kunnen overal voorkomen. Als je op vakantie gaat naar Oostenrijk, dan is het verstandig om te weten welk noodnummer of alarmnummer je moet bellen als je je in een noodsituatie bevindt. In dit blog vertellen wij je meer over de belangrijke telefoonnummers waar je in dit soort gevallen gebruik van kunt maken.

Het netnummer van Oostenrijk

Wanneer je in Oostenrijk bent en je wilt bellen met een Nederlands telefoonnummer, dan moet je gebruik maken van een netnummer. Het is belangrijk om dit netnummer goed te onthouden wanneer je naar Oostenrijk gaat, zodat je altijd weet welk netnummer je moet gebruiken als je onverwachts een telefoontje moet plegen, bijvoorbeeld in het geval van een ongeluk of in een noodsituatie. Het netnummer van Oostenrijk is +43. Het is slim om dit nummer ergens te noteren, zodat je dit tijdens je vakantie niet kunt kwijtraken of vergeten.

De alarmnummers in Oostenrijk

Ben je in Oostenrijk en verkeer je in een noodsituatie? Dan kan je bellen met de volgende alarmnummers:

* Alarmnummer van de politie: 112/133

* Alarmnummer van de ambulance: 144

* Alarmnummer van de brandweer: 122

Je kunt de politie, de ambulance en de brandweer bellen in noodsituaties. Het zomaar en zonder goede reden bellen van deze telefoonnummers is verboden.

Contact met de ambassade

Ben je je paspoort verloren in Oostenrijk? Dan is het verstandig om contact op te nemen met de ambassade. Je kunt in Oostenrijk contact opnemen met de Belgische ambassade in Wenen of de Oostenrijkse ambassade. De Belgische ambassade in Wenen is gevestigd aan de Schönburgstraße 10. Het telefoonnummer van de Belgische ambassade is +431 50 20 70. De Oostenrijkse ambassade is gevestigd aan de Kortenberglaan 52 te Brussel. Deze is te bereiken op telefoonnummer +32 2 289 07 00.

Contact met de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Je kunt contact opnemen met de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken wanneer je vragen hebt over de veiligheidsrisico’s in Oostenrijk (bijvoorbeeld in het geval van een terroristische aanslag) of in het geval van nood. De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken is te bereiken via het telefoonnummer +32 2 501 81 11.

Belangrijke telefoonnummers in Oostenrijk

Ga je op vakantie naar Oostenrijk? Lees dan dit blog nogmaals goed door en zorg ervoor dat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt tijdens je vakantie. Zo weet je zeker dat je tijdens je vakantie altijd het juiste nummer kunt bellen in het geval van een verloren

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen