Anne Janssen

Deel op social media

Alcohol en verkeer in Oostenrijk

Veilig rijden is zeer belangrijk. Als we allemaal veilig en oplettend zouden rijden, zouden er veel minder ongelukken in het verkeer gebeuren. Om ervoor te zorgen dat mensen veiliger gaan rijden, stellen landen verkeersregels op, ook met betrekking tot het gebruik van alcohol, omdat dit de veiligheid op de weg in gevaar kan brengen. Rijden onder invloed is nooit verstandig. Niet alleen is het rijden onder invloed gevaarlijk voor jezelf, maar breng je je medeweggebruikers in gevaar. Veel landen hebben regels opgesteld met betrekking tot de combinatie van alcoholgebruik en autorijden. Ook in Oostenrijk gelden regels voor alcohol en het verkeer. In dit blog vertellen wij je meer over de regels met betrekking tot alcoholgebruik.

Rijden onder invloed

In Oostenrijk wordt, met betrekking tot alcohol, een verschil gemaakt tussen bestuurders die korter dan twee jaar hun rijbewijs hebben, en bestuurders die langer dan twee jaar hun rijbewijs hebben. Voor bestuurders die langer dan twee jaar hun rijbewijs hebben geldt dat zij een maximaal toegestaan alcoholpercentage van 0,49 pro mille in hun bloed mogen hebben. Bestuurders die hun rijbewijs korter dan 2 jaar hebben, mogen slechts een alcoholpercentage van 0,1 pro mille in hun bloed hebben.

Drugs en het verkeer in Oostenrijk

Rijden onder invloed van drugs is geen enkel geval toegestaan in Oostenrijk. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillende drugssoorten. Ga je toch onder invloed van drugs de weg op? Dan riskeer je een hoge boete.

De verkeersregels in Oostenrijk

Als je op vakantie gaat naar Oostenrijk, dan is het verstandig om je van tevoren in te lezen in de verkeersregels in dit land. Op deze manier weet je welke regels er gelden en voorkom je dat je een boete krijgt omdat je niet op de hoogte was van bepaalde regels. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om in het bezit te zijn van een vignet voor Oostenrijk om gebruik te mogen maken van een groot deel van het Oostenrijkse wegennetwerk. Ook is het slim om het een en ander te lezen met betrekking tot het alcohol- en drugsbeleid in Oostenrijk. Zo weet je zeker dat je veilig de weg op gaat en dat je jezelf en anderen niet in gevaar brengt terwijl je deel uitmaakt van het verkeer in Oostenrijk.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen